Kéz a kézben a lejtőn? Martin József Péterrel, a Transparency International Magyarország vezetőjével Bajomi-Lázár Péter, a Médiakutató szerkesztője beszélget a korrupció és a sajtószabadság összefüggéseiről. Budapest, Kőleves Étterem, 2020. február 26.

Szerzőinkhez

Folyamatosan fogadunk médiatudományi, médiajogi és médiatörténeti témájú kéziratokat az címen.

A kézirat részei:
A kéziratokat double blind peer-review rendszerben bíráljuk el. Ennek érdekében kérjük szerzőinket, hogy a kéziratokat két példányban küldjék el: egyik a teljes példány, a másik pedig anonimizált példány, amelyből eltávolították a szerző nevét, beleértve a bibliográfiai utalásokat, és a file "tulajdonságok" mezőjéből is a szerző esetleges megjelölését.

A kézirat elejére, a cím után, kérjük mellékeljenek egy magyar nyelvű absztraktot, valamint egy angol nyelvű absztraktot a kézirat végére. Az absztraktok ajánlott hossza mintegy 1000 karakter terjedelem. Kérjük csatoljanak a kézirat végére kb. 10 kulcsszót magyar nyelven. A teljes példányhoz, a kézirat legvégére kérjük mellékeljenek egy rövid életrajzot is.

Terjedelem:

A kéziratok hossza ideális esetben 30.000. karakter. Ennek túllépése csak kivételesen jelentős elméleti vagy gyakorlati jelentőségű tartalom esetében fogadható el.

A Médiakutató közöl rövidebb, kb. 20.000. karakteres kéziratokat is, Esszé, Jelentés vagy Módszertan címszóval, amennyiben azok valamilyen jelentős újdonságról számolnak be, új ötletet tartalmaznak.

Ezenkívül rendszeresen közlünk 7-9000 karakter hosszú recenziókat.

Nem reprezentatív mintavétellel végzett kvantitatív (például önkitöltős) kutatásokon alapuló tanulmányokat csak kivételesen indokolt esetben fogadunk be, ahol a célcsoport kutatása nem megoldható másképpen.

Formai követelmények:
Kérjük, kézirataikat a Médiakutató formai szabványát követve nyújtsák be.

Betű: 11 pontos Georgia (lábjegyzetekben 9 pontos)

Hivatkozások a szövegben:

Egyszerű print hivatkozás a szövegtestben, például:

Betű szerint idézett print hivatkozás a szövegtestben, például:

Egyszerű online hivatkozás lábjegyzetben, például:

Publicisztikai műveket és bírósági határozatokat, törvényeket lábjegyzetben hivatkozunk.

Irodalomjegyzék:

Monográfia, például:

Könyvfejezet, például:

Folyóirat-tanulmány: ahol a folyóirat feltünteti az évfolyam számát, ott azt meg kell őrizni, ahol nincs, ott nem kell kiszámolni. A szerző neve után álló évszámot nem kell a hivatkozásban megismételni.

Szó szerinti idézetek: A négy sornál hosszabb összefüggő idézeteket külön bekezdésben kérjük szerdni.

Legolvasottabb
  Támogass minket
  A Médiakutatót önkéntes kutatók és szerkesztők készítik. Ha hasznosnak találod a működésünket, kérlek, támogasd a lap elkészítését!
  Könyvajánló
  <>
  Szomszédok közt
  > könyv rendelés
  Pódiumbeszélgetések

  „Szomszédok közt” pódiumbeszélgetés

  Kérdez: Bajomi-Lázár Péter Médiakutató
  Válaszol: Kovács M. András és Lányi Balázs forgatókönyvíró

  > korábbi pódiumbeszélgetések

  Partnereink