Kéz a kézben a lejtőn? Martin József Péterrel, a Transparency International Magyarország vezetőjével Bajomi-Lázár Péter, a Médiakutató szerkesztője beszélget a korrupció és a sajtószabadság összefüggéseiről. Budapest, Kőleves Étterem, 2020. február 26.

Rólunk

2000-ben, egy baráti összejövetelen – Králik Miklós „szalonjában” – a közszolgálati műsorszolgáltatás dilemmáiról beszélgettünk. Az éjszakába nyúló beszélgetés során ugyan nem sikerült megoldanunk a közszolgálati média évtizedes dilemmáit, ám az valamennyiünk számára nyilvánvalóvá vált, hogy a diskurzust folytatnunk kell. Így született meg a Médiakutató kiadásának gondolata.

A Médiakutató a kommunikáció- és médiatudomány jelentős folyóiratává vált az évek során. Olvasnak minket médiakutatók, újságírók, egyetemi hallgatók, online és nyomtatott formában egyaránt. Alapítványunkat támogatta már magánvállalkozás, egyetem, közben a folyóirat mindvégig megőrizte függetlenségét: a szerkesztés egyetlen szűrője a tudományos igényesség. Rovataink tükrözik a média sokféle megközelítését.

Szerkesztőségünk tagjai több évtizedes szakmai vagy kutatói gyakorlattal, akadémiai fokozattal rendelkező, szakemberek a médiatudományok különféle területeiről. Alkalmanként vendégszerkesztőket is alkalmazunk. Minden cikkünket kettős, anonim bírálatnak vetjük alá (double-blind peer-review), emellett alapos olvasószerkesztés révén biztosítjuk a megszokott, magas színvonalat.

Rendeljék meg lapunkat nyomtatott formátumban is az alábbi emailcímen!

A szerkesztők

Legolvasottabb
  Támogass minket
  A Médiakutatót önkéntes kutatók és szerkesztők készítik. Ha hasznosnak találod a működésünket, kérlek, támogasd a lap elkészítését!
  Könyvajánló
  <>
  Szomszédok közt
  > könyv rendelés
  Pódiumbeszélgetések

  „Szomszédok közt” pódiumbeszélgetés

  Kérdez: Bajomi-Lázár Péter Médiakutató
  Válaszol: Kovács M. András és Lányi Balázs forgatókönyvíró

  > korábbi pódiumbeszélgetések

  Partnereink